Chlamydia trachomatis -detekcija u žena i muškaraca


Opis:
Infekcija C. trachomatis je spolno prenosiva bolest koja se najčešće manifestira upalama urogenitalnog sustava: kod muškaraca uretritisom, a kod žena uretritisom, cervicitisom i salpingitisom (upalom jajovoda). C.trachomatis može inficirati i dijete prilikom poroda, koje može razviti upalu spojnice oka ili respiratornu infekciju. Stoga je vrlo važno da se infekcija dijagnosticira i liječi. U detekciji se primjenjuje molekularna dijagnostika pomoću PCR (u uzorku detektira i amplificira sekvence genetskog koda specifične za C. trachomatis). 
Priprema:
C. trachomatis se može detektirati u uzorku prvog mlaza prvog jutarnjeg urina (10-50 ml), kao i u brisu uretre ili cerviksa. Bez posebne pripreme, treba se pomokriti u posudicu za urin (može se nabaviti u ljekarni ili u Poliklinici Breyer) i uzorak isti dan donijeti u Polikliniku na obradu.

Bris uretre ili cerviksa treba obaviti kod ginekologa ili urologa, gdje će se bris uroniti u specijalnu transportnu podlogu (može se nabaviti i u Poliklinici). Podloga s uronjenim brisom se dostavlja u Polikliniku na obradu.
Vrijeme do izdavanja nalaza:
Nalaz se izdaje unutar 2 tjedna (10 radnih dana).
 

Cijena: 300,00 kn

icon-info

Priprema za pretrage

Za ispravnost nalaza često je važna priprema

Saznaj više
icon-payment

Način plaćanja

Nađite za Vas najpovoljniji način

Saznaj više
icon-time

Radno vrijeme

Planirajte svoj dolazak

Saznaj više