CA 72-4

Opis

 

Tumorski biljeg CA 72-4 prvenstveno se opisuje kao antigen kojeg prepoznaju dva monoklonska protutijela, CC49 i B72-3. CC49 protutijelo usmjereno je protiv visoko pročišćenog glikoproteina TAG72. Drugo protutijelo, B72-3 usmjereno je protiv membranama bogate frakcije dobivene iz stanica metastaza ljudskog raka dojke. Ovaj se protein pojavljuje normalno u nekim tkivima fetusa ali vrlo rijetko u tkivima odrasla čovjeka. CA 72-4 je tumorski biljeg izbora za praćenje liječenja te tijeka bolesti u bolesnika s rakom želuca, te kao sekundarni tumorski biljeg za mukozni rak jajnika. Nakon uklanjanja tumora, vrijednost CA 72-4 počinje opadati i za otprilike 23 dana dostiže normalne vrijednosti.

 

Referentne vrijednosti

 

Muškarci i žene: < 6,9 U/L

 

Povišeno

 

Povišene vrijednosti nalaze se u osoba s adenokarcinomom kolona, jajnika, ezofagusa, dojke, karcinoma pluća ne-malih stanica te želuca. Povišene vrijednosti mogu se naći i u bolesnika sa benignim bolestima, kao što su: pankreatitis, ciroza jetre, bolesti pluća, reumatska i ginekološka oboljenja, benignim bolestima jajnika i dojke te benignim poremećajima probavnog sustava.

 

Sniženo

 

 

Vrijeme određivanja

 

Nalaz je gotov isti dan.

 

Priprema

 

 

Napomena

Cijena: 19,91 € / 150,00 kn
Cijena vađenja krvi i obrade uzorka je 1,99 € / 15kn. Ovaj se iznos naplaćuje samo jednom, bez obzira na zadani broj pretraga

icon-info

Priprema za pretrage

Za ispravnost nalaza često je važna priprema

Saznaj više
icon-payment

Način plaćanja

Nađite za Vas najpovoljniji način

Saznaj više
icon-time

Radno vrijeme

Planirajte svoj dolazak

Saznaj više