Chlamydia trachomatis -detekcija u žena i muškaraca

Opis:

Infekcija C. trachomatis je spolno prenosiva bolest koja se najčešće manifestira upalama urogenitalnog sustava: kod muškaraca uretritisom, a kod žena uretritisom, cervicitisom i salpingitisom (upalom jajovoda). C.trachomatis može inficirati i dijete prilikom poroda, koje može razviti upalu spojnice oka ili respiratornu infekciju, stoga je vrlo važno da se infekcija dijagnosticira i liječi. U detekciji se primjenjuje molekularna dijagnostika pomoću PCR-a (u uzorku detektira i amplificira sekvence genskog koda specifične za C. trachomatis).

Priprema:

C. trachomatis može se detektirati u uzorku prvog mlaza prvog jutarnjeg urina (10-50 ml), kao i u brisu uretre, cerviksa (također anusa, grla ili spojnice oka).

Postupak:

Bez posebne pripreme potrebno se pomokriti u posudicu za urin (može se nabaviti u ljekarni ili u Poliklinici Breyer) i uzorak isti dan donijeti u Polikliniku na obradu.

Bris uretre ili cerviksa treba obaviti kod ginekologa ili urologa, gdje će se bris uroniti u specijalnu transportnu podlogu (može se nabaviti i u Poliklinici). Podloga s uronjenim brisom dostavlja se u Polikliniku na obradu.

Bris grla ili spojnice oka možete napraviti u Poliklinici bez prethodne najave. Bris oka možete napraviti i kod oftamologa koji bris uroni u specijalnu transportnu podlogu (može se nabaviti i u Poliklinici). Podloga s uronjenim brisom se od oftamologa dostavlja u Polikliniku na obradu.

Testiranje iz uzorka urina poslanog poštom:

Uzorak se može donijeti u Polikliniku, ali i poslati poštom iz bilo kojeg dijela Hrvatske. Testirajte se bez dolaska u laboratorij, neinvazivno, diskretno i iz udobnosti vlastitog doma (opis pretrage). Cijena testiranja poštom uključuje standardni iznos za pretragu uz dodatak od 100 kn. Detaljne upute možete pronaći klikom na link. NARUČIVANJE PRIKUPLJANJA UZORKA PUTEM DPD KURIRSKE SLUŽBE: link.

Vrijeme do izdavanja nalaza: Nalaz se izdaje unutar 2 radna dana.

Cijena: 39,82 € / 300,00 kn

icon-info

Priprema za pretrage

Za ispravnost nalaza često je važna priprema

Saznaj više
icon-payment

Način plaćanja

Nađite za Vas najpovoljniji način

Saznaj više
icon-time

Radno vrijeme

Planirajte svoj dolazak

Saznaj više