Double test

Opis

Dvostruki test – Double test služi u jednostrukoj trudnoći za određivanje vjerojatnosti da dijete ima trisomiju na 21. ili na 18. paru kromosoma, te za određivanje rizika za defekt neuralne cijevi. Trisomija 21 je Downov sindrom. Vjerojatnost za postojanje tih poremećaja računa se na temelju mjerenja razine hormona α- fetoproteina i ß-hCG iz uzorka krvi majke i biometrijskih podataka dobivenih ultrazvukom. Ovaj test je moguće učiniti od trudnoće 14 tjedana + 1 dan do trudnoće 17 tjedana + 6 dana. Ultrazvučna mjerenja smiju biti starija do 7 dana. Ovdje se mora naglasiti da procjena rizika javljanja trisomije na osnovu starosti ili procjena rezultata double / triple testa daje samo procjenu individualnog rizika. Ako je vjerojatnost velika onda treba napraviti dijagnostički test, npr. uz pomoć amniocenteze.

Referentne vrijednosti

Ne postoje kao takve već se uspoređuju s rizikom za dob pacijentice i potencijalnim rizikom za komplikacije kod drugih dijagnostičkih testova (amniocenteza).

Vrijeme određivanja

Nalaz je gotov idući dan.

Priprema

Starost trudnoće od 14+0 do 17+6 tjedana s ultrazvučnim nalazom ne starjim od 3 dana.

Cijena: 41,14 € / 310,00 kn
Cijena vađenja krvi i obrade uzorka je 1,99 € / 15kn. Ovaj se iznos naplaćuje samo jednom, bez obzira na zadani broj pretraga

icon-info

Priprema za pretrage

Za ispravnost nalaza često je važna priprema

Saznaj više
icon-payment

Način plaćanja

Nađite za Vas najpovoljniji način

Saznaj više
icon-time

Radno vrijeme

Planirajte svoj dolazak

Saznaj više