Neisseria gonorrhoeae

Opis:

Infekcija s N. gonorrhoeae je spolno prenosiva bolest koja se najčešće manifestira upalama urogenitalnog sustava: kod muškaraca upalom i gnojnim iscjetkom iz uretre, dok su kod žena simptomi vrlo blagi ili ih nema. N. gonorrhoeae može inficirati i dijete prilikom poroda, koje može razviti gnojnu upalu spojnica očiju, stoga je vrlo važno da se infekcija dijagnosticira i liječi. U detekciji se primjenjuje molekularna dijagnostika pomoću PCR (u uzorku detektira i amplificira sekvence genetskog koda specifične za N. gonorrhoeae).

Priprema:

N. gonorrhoeae može se detektirati u uzorku prvog mlaza prvog jutarnjeg urina (10-50 ml), kao i u brisu uretre ili cerviksa/rodnice (također anusa i grla).

Postupak:

Bez posebne pripreme, treba se pomokriti u posudicu za urin (može se nabaviti u ljekarni ili u Poliklinici Breyer) i uzorak isti dan donijeti u Polikliniku na obradu.

Bris uretre ili cerviksa treba obaviti kod ginekologa ili urologa, gdje će se bris uroniti u specijalnu transportnu podlogu (može se nabaviti i u Poliklinici). Podloga s uronjenim brisom se dostavlja u Polikliniku na obradu.

Bris grla možete napraviti u Poliklinici bez prethodne najave.

Testiranje iz uzorka urina poslanog poštom:

Uzorak se može donijeti u Polikliniku, ali i poslati poštom iz bilo kojeg dijela Hrvatske. Testirajte se na N. gonorrhoeae bez dolaska u laboratorij, neinvazivno, diskretno i iz udobnosti vlastitog doma u sklopu pretraga STD Panel 4 ili STD Panel 7. (opis pretrage). Cijena testiranja poštom uključuje standardni iznos za pretragu uz dodatak od 100 kn. Detaljne upute možete pronaći klikom na link.

Vrijeme do izdavanja nalaza: Nalaz se izdaje unutar 2 radna dana.

 
 

Cijena: 53,09 € / 400,00 kn

icon-info

Priprema za pretrage

Za ispravnost nalaza često je važna priprema

Saznaj više
icon-payment

Način plaćanja

Nađite za Vas najpovoljniji način

Saznaj više
icon-time

Radno vrijeme

Planirajte svoj dolazak

Saznaj više