Nifty

U Poliklinici Breyer možete napraviti test NIFTY – neinvazivan prenatalni test (tj. NIPT = „Non Invasive Prenatal Test“) koji služi za rano otkrivanje poremećaja kromosoma fetusa.
Pomoću ovog jednostavnog i sigurnog testa krvi, koji je iznimno precizan i pruža visokopouzdane rezultate, svaka trudnica može izbjeći rizike nepotrebne amniocenteze.

NIFTY je opsežan NIPT-test jer otkriva najviše poremećaja kromosoma fetusa: jedini NIPT-test na hrvatskom tržištu koji osim trisomija kromosoma 21, 18 i 13 (Downov, Edwardsov i Patauov sindrom) i poremećaja spolnih kromosoma (trisomija X, Jacobsov, Klinefelterov i Turnerov sindrom), također može otkriti i trisomije kromosoma 9, 16 i 22 te 60 različitih mikrodelecija (npr. Georgeov sindrom, Prader-Willijev sindrom i Angelmanov sindrom, sindrom mačjeg plača, mikrodelecije 1p36, 1q33.1, 16p12, Van der Woudeov sindrom itd.). Također, test može otkriti i spol fetusa. 

NIFTY može napraviti svaka trudnica već od 10. tjedna trudnoće, a prikladan je u slučaju jednoplodne i blizanačke trudnoće, kao i u slučaju medicinski potpomognute oplodnje i trudnoće s doniranom jajnom stanicom.

Cijene Nifty testa su sljedeće:
- Nifty Basic (trisomije 21,18,13) 3400kn
- Nifty Twins (blizanačka trudnoća; trisomije 21,18,13) 3700kn
- Nifty Standard (trisomije 21,18,13 i aneuploidije spolnih kromosoma) 3700kn
- Nifty Plus (trisomije 21,18,13, aneuploidije spolnih kromosoma, 60 mikrodelecija) 4400kn

Određivanje spola je opcionalno i ne mijenja cijenu testa (za blizanačku trudnoću Nifty Twins opcionalno analizira prisutnost Y kromosoma).

Vrijeme izrade nalaza: do otprilike 9 radnih dana.

Više informacija o testu NIFTY možete pronaći na internetskoj stranici www.nifty-test.hr

icon-info

Priprema za pretrage

Za ispravnost nalaza često je važna priprema

Saznaj više
icon-payment

Način plaćanja

Nađite za Vas najpovoljniji način

Saznaj više
icon-time

Radno vrijeme

Planirajte svoj dolazak

Saznaj više