Spermiogram citološki

Preporuke prije davanja uzorka za spermiogram

Prije davanja uzorka za spermiogram, potrebna je apstinencija (period bez pražnjenja sjemena na bilo koji način) u trajanju od 2-7 dana, najbolje 4 dana prije davanja uzorka za analizu.

Ukoliko je muškarac bio bolestan, imao povišenu temperaturu, pio antibiotik ili neke druge lijekove, preporuča se odgoditi davanje uzorka sjemena za najmanje mjesec dana. Također se preporučuje izbjegavati saunu i vruće kupke.

Par dana prije davanja uzorka ne konzumirati alkohol, marihuanu i niti druga opojna sredstva (osim lijekova koja pacijent mora uzimati radi svog zdravstvenog stanja, a koje će navesti prilikom davanja uzorka u laboratoriju).

Uzorak se skuplja i predaje u sterilnoj posudici koja se može kupiti u ljekarni (sterilna posudica za urinokulturu) ili se dobije u poliklinici.

Za pretragu je obvezna prethodna narudžba na mail citologija@breyer.hr ili na telefon 01/ 21 00 399.

Spermiograme radimo isključivo četvrtkom i petkom u jutarnjim satima, a pacijenti narudžbom dobivaju točan termin u koji trebaju doći.

Uzorak se daje u našem citološkom laboratoriju isključivo na lokaciji Ilica 191 (ulaz B iz Vukovićeve ulice, 3.kat, nije potebno ići u glavni laboratorij) u unaprijed dogovoreno vrijeme ili se može donijeti od doma, u dogovoru s osobljem laboratorija, najkasnije 45 minuta od vremena ejakulacije, držeći posudicu s uzorkom uz tijelo ili na toplome.

Prije davanja uzorka potrebno je obaviti higijenu ruku i spolovila, poklopac posudice pažljivo otvoriti i odložiti ga vanjskom stranom prema dolje, ne dodirujući unutarnju stranu poklopca i posude.

Vrlo je važno u posudicu prikupiti cijeli uzorak, potom poklopiti, opet ne dodirujući unutarnju stranu poklopca i posude.

Ukoliko se uzorak sjemena donosi od doma, potrebno je potpisati Izjavu o potvrdi identiteta davatelja sjemena.

Nalaz spermiograma izdajemo idući radni dan, prema dogovoru mailom ili osobno.

Cijena: 53,09 € / 400,00 kn

icon-info

Priprema za pretrage

Za ispravnost nalaza često je važna priprema

Saznaj više
icon-payment

Način plaćanja

Nađite za Vas najpovoljniji način

Saznaj više
icon-time

Radno vrijeme

Planirajte svoj dolazak

Saznaj više